БЕЗ КАТЕГОРИЯ

Когато счетоводителят се заеме с трудната задача да стане … блогър

В счетоводна кантора „Корект акаунт консулт“ постоянно полагаме усилия да сме в крак с времето. По отношение на счетоводната материя това означава да следим всяка една промяна на законите. Да ги прилагаме правилно в работата си с клиентите. В сферата на социалните мрежи обаче изискванията се променят толкова бързо, че се задъхваме да ги покриваме.

Нашият уеб дизайнер и консултант, който ни помага да имаме постоянна онлайн комуникация с клиентите, партньори и колеги, ни препоръча да създадем и поддържаме блог.

Блог??? Добре, де … и на сън да ни бутнете, ще ви кажем всичко възможно за счетоводството, за данъците, за годишното счетоводно приключване …, но блог … какво е пък това???

Поразпитахме, поогледахме, попрочетохме и разбрахме, че това е един от начините да ви споделяме неща от „кухнята“ на нашата счетоводна кантора и от света на счетоводството.

Хм, добре. Започнахме, но уеб дизайнерът и консултант ни обърка съвсем, когато препоръча да предвидим секция с коментари, препоръки, забележки и недай си Боже, закани от клиенти.

Затова се обърнахме към един от нашите клиенти, с когото работим от 2016 год. и го помолихме да напише с две три изречения преценката си за съвместната ни работа.

А той ни върна нещо като мини роман. Публикуваме го в оригинал и ще ни бъде интересно да чуем и от вас мнението ви за нашата работа с вас.

Благодарен … грешка … просто много благодарен клиент за  „Корект Акаунт Консулт“:

„Питате ме защо работя с вас и защо бих препоръчал вашата кантора …

Нека помисля.

Честно казано, на мен ми беше необходимо много малко време, за да установя, че хората от вашия екип са впечатляващо компетентни. Това се набива на очи. Спомням си, че когато ви потърсих, бях в много заплетена ситуация, но тогава вие ми гарантирахте, че ще намерите изход. Изход с помощта на закона.

Работя с вас вече четвърта година, Боже мой, кога мина това време, и днес вече знам, че при вас всяка точка и всяка запетайка от нормативната база има важно значение. С други думи, не подценявате нито един член, алинея или буква на закона. За мен е облекчение това, че с ваша помощ съм изряден. Е, сигурно за някои може би изглеждате смущаващо педантични, но какво пък. Щом спазвате точките и запетайките, значи никой няма да сложи точка или кръст на бизнеса ми.

Ако някой ме пита за вас, а такива хора има, бих им казал, че в счетоводна кантора „Корект акаунт консулт“ сте майстори в това да откривате начини моята фирма да намира баланса между приходите и разходите, за да може в края на месеца и в края на годината да ми остане печалба.

Впечатлява ме това, че винаги предлагате решения за моя бизнес, които проверяващите органи приемат безрезервно.

Не знам дали някой ви го е казал вече, но аз бих искал да ви кажа, че сте виртуози в намирането на счетоводен баланс между  активите и пасивите в моята фирма. Гледам си банковата сметка сега, гледам я преди и разликата се набива на очи.

Набива се на очи и това, че постоянно ме натискате за фактури и документи дори за най-минималния разход, който съм направил. Още се сещам за онези триста милилитра бензин, за които ме разпънахте на кръст, защото не съм ги упоменал правилно. 0,300 л бензин, бе!!!

Но, с ръка на сърцето мога да кажа, че с вашето съдействие счетоводните закони работят за моя бизнес, а не срещу него.

На всичкото отгоре, аз може да притежавам малка фирма, но съм ви благодарен затова, че се отнасяте с мен така, както се отнасяте с големите си корпоративни клиенти. Пък знам ли … някой ден и аз мога да стана голям. Защо не.

И хубавото е това, че от самото начало ми заявихте, че аз трябва да спазвам законите, иначе няма никакъв шанс да съм ваш клиент.

Понякога си мисля, че счетоводните отчети, които ми подготвяте, изглеждат не като отчет, а като изповед. Поне до момента винаги държавата ги е приемала и съм получавал „благословия“ от данъчните. И да … нищо не сме скрили.

Благодарение на работата с „Корект Акаунт Консулт“ разбрах, че „годишно приключване“ не означава това, че бизнесът ми приключва завинаги, а че се изправям пред достоен край на финансовата година и влизам в добро състояние в следващата.

„Корект Акаунт Консулт“ …, благодаря ви.

С уважение:

Красимир Калудов

Управител на „Про Адвайсис“ ЕООД“

Това написа този клиент за нас. Не бихме искали да коментираме или анализираме думите му, защото клиентът винаги има право, но направи ли ви впечатление това, че той няколко пъти използва в своята история думата „закон“.

Прав е. В работата си ние се придържаме към законите.

В „Корект акаунт консулт“ отлично знаем какво е позволено и какво не, но със сигурност от практиката ни сме научили, че ако счетоводителят допуска погазване на закона, накрая това е винаги за сметка на клиента, който ще бъде санкциониран и ще трябва да плаща глоби.

А това ние не допускаме в работата си. Пазим от грешки всеки наш клиент. Пазим и него, и парите му.

Защото усещането да бъдем част от нечий успех, е несравнимо хубаво.  И си струва усилието ни.

Когато сме заедно, ние, вие и законите, тогава няма кой да ни спре.

Е, това прозвуча малко като лозунг, но ние счетоводителите боравим основно с цифри, а не с думи, така че ще ни извините.

Етикети:

Comments are closed.