БЕЗ КАТЕГОРИЯ

За избора на узряла диня и добра счетоводна кантора

Мнозина от вас ще се запитат дали изобщо е допустимо  в счетоводен блог да се обсъждат методите и техниките за избора на зряла диня, но ако отделите няколко минутки от времето си, ще разберете, че темата не е чак толкова отдалечена от счетоводната материя.

Представете си, че в горещото лято ви се прииска да похапнете вкусна и зряла диня …

Да, вярно е, че в последно време почти навсякъде се предлагат опаковани парчета диня. Но е вярно  и това, че има колеги счетоводители, които „изкушават“ със странни услуги „на парче“. Обаче, ние разглеждаме онези случаи, в които клиентът, т.е вие самият, трябва да предпочетете една диня от всички или една кантора от всички.

Какво правите тогава?

Отивате до магазина или до пазара и правите своя избор, нали? И една измежду всичките десетки или стотици дини се оказва, че е вашата.

Същото е и при избора на счетоводна кантора. Само една от всичките, които са на пазара, ще отговори на очакванията ви.

Познавачи казват, че е много важно динята да не бъде наранена и очукана.

Доволни клиенти пък споделят, че счетоводната кантора трябва да е с безупречна и ненакърнена репутация.

Познавачите обясняват, че винаги трябва да гледате на пазара дали бяло, зелено или жълто е петното в онази част от кората, на която динята е лежала на земята. Ако е жълто, това е вашата диня.

Добрата счетоводна кантора обаче не трябва да има никакви петна по името си. Иначе казано, фирмената и историята трябва да е чиста. Как установявате това ли? Можете, дори направо е задължително да се допитате до други нейни клиенти. Днес социалните мрежи и изобщо интернет ви дават възможност да направите едно собствено проучване.

Ако смятате, че сам не бихте могъл да направите избор,  в двата случая можете да се доверите на препоръки на клиенти. Защото от решението ви зависи много. Дали на вечеря ще сервирате неузрял плод или в края на месеца състоянието на вашите финанси ще е изрядно или …обратното на изрядно.

Има клиенти, които избират с лекота зряла диня, има и такива, които отнасят у дома си неузрял плод.

Има такива, които избират счетоводната си кантора най-вече заради ниската цена на услугите, които тя предлага,  но след време установяват, че решението им всъщност им струва много скъпо.

Не гледайте ниската цена!!! Гледайте качеството!!! И името на производителя или на счетоводителя.

Намерете в речника определението на „дъмпинг“. Но така и така прелиствате речника, потърсите и значението на думата „фалит“ или „банкрут“. За какво ви е тази информация ли? Ако не за друго, то поне за обща култура. А и за да не допускате бизнеса ви да достигне до такива състояния.

Но по въпроса за …динята.

Познавачите казват, че опашката и трябва да е суха и това е сигурен знак, че плодът е узрял, защото е минало необходимото време за зреене.

Жилавата опашка означава това, че вечерта няма да имате десерт на масата.

Доволните клиенти пък признават, че техният счетоводител ги е впечатлил с това, че има опит, т.е знае две и двеста и може да реагира във всяка една ситуация. Иначе казано няма да се учи върху тях и чрез тях, а просто ще прилага наученото в практиката си.

Разбира се, никой не би искал да сервира на трапезата си презряла диня. Никой не би желал да повери финансите си на счетоводна кантора, която е застинала във времето, разчита на стара слава и не прилага новостите в данъчните закони и счетоводната материя. Стойте далече от такава диня или такава кантора.

Още по-лош вариант е да изберете „изкуфяла“ диня или „изкуфяла“ счетоводна кантора. Да, цената им ще е ниска, но ще си развалите вечерята или ще си унищожите фирмата.

„Изкуфялата“ счетоводна кантора ще познаете по хаоса с документацията ви, планината от неподадени декларации, нарастващите глоби от НАП и усещането ви, че бизнесът ви е ужас без край.

Още ли се чудите как е възможно някой да търси прилики между зряла диня и добрия счетоводител?

Добре, тъй като изключително много ви уважаваме като наши клиенти, оставяме избирането на диня на вас, а очакваме вие да поверите на нашия опит и преценка счетоводните си дела.

А ако сега ви предстои да проверите нашата фирмена репутация, преди да ни изберете, с удоволствие ще се подложим на вашата проверка.

Готови сме.

За нас ще бъде професионално предизвикателство и чест да поемем счетоводството ви.

P.S Всички членове на нашия екип обичат вкусна и добре узряла диня.